Sverre Sætre fikk overrakt sin hederspris

Sverre Sætre fikk overrakt sin hederspris

Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid | Sverre Sætre var forhindret til å delta på finalen i januar og fikk overrekt det synlige beviset på hedersprisen 2019 i sitt konditori i Oslo torsdag 13. februar 2020.

Under prisutdelingen  den 10. januar, var Sverre var på jobb hos konditor Ladureé i Paris og kunne derfor ikke selv være tilstede. Kristin Austigard og Cathrine Selvaag fra Det Norske Måltid hadde fylt bagasjen med konfetti fra finalen  og tok turen over fjellet. Her sørget de for at Sverre fikk en staselig overrekkelse av det synlige beviset for hedersprisen.

– Det var veldig kjekt å få overrekke vinnerfatet og -planketten til Sverre personlig. Det var flott å besøke ham på hans egen hjemmebane og å møte hele konditorteamet. Det er inspirerende å høre om hans filosofi med bruk av naturlige råvarer og inspirasjon av det tradisjonelle og norske gjennom sin konditorkunst. Før vi vendte nesen hjemover var vi var så heldige å få smake på julekolleksjonen Sverre designet for franske Ladureé i 2018. Kkaken «Tine»  som gav smaken av riskrem en ny dimensjon og ikke minst makroner med brunost, det var en nytelse, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.  

Det Norske Måltid vil igjen gratulere Sverre med hedersprisen og vi gleder oss til å følge Sverre og temaet hans videre i deres faglige, kreative og smakfulle verden!

Kristin Austigard overrakte de synlige bevisene på at Sverre Sætre var hedersprisvinner i Det Norske Måltid 2019. Foto: Cathrine Selvaag

Sverre Sætre med sitt konditorteam på kjøkkenet til Sverre Sætres Konditori i Oslo. Foto: Kristin Austigard

Fristelsene er mange hos Sverre Sætres Konditori! Foto: Kristin Austigard

Sverre Sætre i inngangen på Sverre Sætre Konditori i Oslo. Foto: Kristin Austigard

Juryens begrunnelse for hedersprisen 10. januar 2020:

Hedersprisen i Det Norske Måltid tildeles en ambassadør for faget og har stor integritet i bransjen. Vinneren utøver sitt arbeid med dristighet, fortreffelighet og sjenerøsitet.

Det Norske Måltid hederspris for 2019 tildeles en høyt respektert fagperson innen sitt fagområde. Hedersprisvinneren har fagbrev som kokk og konditor. Han ble verdensmester med kokkelandslaget i 2006 og olympisk mester i 2008. Han har også vært jevnlig bidragsyter i aviser og magasiner, som programleder i flere TV-kanaler og er en ettertraktet kursholder. Alltid med stor respekt for faget og råvarene.

Han har også gitt ut mange bestselgende kokebøker og flere av utgivelsene har mottatt anerkjennelse, hans siste utgivelse fikk tittelen Årets kokebok i 2019.

Prisvinneren er tidenes beste norske konditor og er også internasjonalt anerkjent. I 2018 ble han invitert til Paris for å lage det franske konditorhuset Ladureé sin julekolleksjon, som løftet frem tradisjonelle norske råvarer for et internasjonalt publikum.

Til daglig er hedersprisvinneren å finne i hans håndverkskonditori i Oslo – her jobber de med fokus på tradisjoner og naturlige råvarer for å skape smaksmagi som vi alle får glede av.

Det Norske Måltids hederspris for 2019 går til Sverre Sætre


Om Det Norske Måltid

Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke. Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77