Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Konkurransen

Sesong 17 - Oppstart 2026

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge

Det Norske Måltid (DNM) løfter fram det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling for matbransjen. Siden 2008 har DNM arbeidet for å styrke norsk matkultur gjennom økt etterspørsel, stolthet og omdømme for norsk matproduksjon, med mål om å bidra til næringsutvikling i hele verdikjeden.

Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning for produsenter, noe som bekreftes i Nofima sin forskning. Gjennom arbeidet vårt bidrar vi til vekst, kompetansebygging og synlighet for norske mat- og drikkeprodusenter, samtidig som produktene deres når flere forbrukere.

Fra 2020 til 2023 var Det Norske Måltid utnevnt av regjeringen som et nasjonalt omdømmetiltak. Hvert år reiser DNM landet rundt for gjennomføre juryeringer sammen med noen av bransjens fremste fagpersoner.

Årets høydepunkt er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 14 kategorier kåres, og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen har etablert seg som mat- og drikkebransjens viktigste møte- og nettverksarena.

Finalen i sesong 16 ble arrangert i DNB Arena i Stavanger 25. april 2025.

Bakgrunn

Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker, for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter, og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 16 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av Kristin Austigard.

Her kan du se veien til finalen
sesong 16 - 2024/2025


25. april - 15. august 2024

Påmelding

Alle mat- og drikkeprodusenter kan bli med i konkurransen!
Det som er viktig er at produktet ditt er produsert i Norge og er tilgjengelig i salg for allmenheten. Konkurransen er inndelt i 14 ulike kategorier, les mer om dem her. Påmeldingsfristen for sesong 16 var 15. august 2024.

3.-5. september 2024

Solastranden Gård, Sola

Strandhuset Ølberg

Første juryering

I september møttes dommere til intense smaksdager og
vurderte seg gjennom alle årets påmeldte produkter.
Resultatet etter dommerarbeidet var 80 delfinalister
fordelt på de 14 kategoriene.

Strandhuset på Ølberg

2.-3. oktober 2024

Hotel Brosundet, Staurneset gjestehus
& Storfjord Hotel, Ålesund

Delfinaler

I oktober møttes nye dommere for å smake, lukte, vurdere og diskutere seg frem til topp 3 i hver kategori, som er finalister i sesong 16. Årets finalister ble annonsert 17. oktober.

Storfjord i Sunnmøre. 62ºNORD

Brosundet i Ålesund. 62ºNORD

Owner's cabin i Giske. 62ºNORD

31. oktober 2024

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø

Finalejuryering

Hvem som vant hver kategori ble bestemt av finalejuryeren på Sommarøy og resultatet av dette ble offentliggjort på den store finalen i
Stavanger - DNB Arena 25. april 2025.

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø

25. april 2025

DNB Arena, Stavanger

Finale

Finalen i Det Norske Måltid fant sted i DNB Arena i Stavanger 25. april 2025.
Her ble det kåret vinnere i 14 kategoriene og Det Norske Måltids hederspris ble delt ut for 13. gang.



Her kan du ta en kikk på aftermovien fra finalen i sesong 15, som fant sted på Clarion Hotel Air 3. februar 2023: