Konkurransen

OM KONKURRANSEN

Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Konkurransen startet i 2008 og viser frem bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert.


Påmeldingsfrist sesong 10, 2017 var mandag 14. august 2017. 


FØRSTE JURYERING

Første juryering fant sted i Stavanger i Måltidets hus i august. I jubileumsåret fikk konkurransen rekordpåmelding med hele 220 påmeldte produkter fordelt på 13 konkurransekategorier.


DELFINALER

Det Norske Måltid har reist landet rundt i september på 6 delfinaler. Resultatet fra delfinalene er 3 finalister i hver konkurransekategori og nå er 39 flotte finalister klar for finalen i Stavanger 12. januar 2018 på Clarion Hotel Energy.

Det Norske Måltid har besøkt følgende byer i september:

01.09  Bergen, Bergen Matfestival – Årets sider og Årets godbit
08.09 Seljord, Dyrsku`n – Årets det grønne foredlet og Årets bakst
09.09 Grimstad, Den Lille Madfest – Årets det grønne naturelle og Årets meieriprodukt foredlet
14.09 Trondheim – Årets kjøtt foredlet og Årets øl
22.09 Tromsø, SMAK Nordnorsk Matfestival –  Årets sjømat oppdrett, Årets sjømat villfanget og Årets sjømat foredlet
23.09 Oslo, Matstreif – Årets kjøtt og Årets ost


FINALEJURYERING

Finalejuryeringen finner sted i Oslo tirsdag 24. oktober. En dyktig fagjury vil smake seg frem til årets 13 kategorivinnere. 


FINALE

Hvem som blir årets vinnere vil bli offentlig på finalen i Det Norske Måltid i Stavanger, på Clarion Hotel Energy, fredag 12. januar 2018.

LYKKE TIL!

Les mer om kriterier og kategorier her!


Ta gjerne en kikk på våre videoer fra tidligere sesonger og klikk inn på vårt bildegalleri på Flickr.

Tidligere konkurranser:

Ved spørsmål ta kontakt med Sigve Skretting/Kristin Austigard på epost ssk@ipaxmat.no/ka@ipaxmat.no eller mobil +47 90 75 10 25/+47 90 19 38 77.