Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Konkurransen

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.

Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning, vi arbeider for å bidra til vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter, i tillegg å gjøre produktene deres kjent for flere forbrukere. Fra 2020-2023 var Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmetiltak utnevnt av regjeringen.

Det Norske Måltid reiser landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk. Årets høydepunkt for matbransjen er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 13 kategorier kåres og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen har etablert seg som mat- og drikkebransjens viktigste nettverksarena.

Bakgrunn

Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 15 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av Kristin Austigard.

Sesong 16 åpner for påmelding våren 2024.


April - august 2024

Påmelding

Alle mat- og drikkeprodusenter kan bli med i konkurransen!
Det som er viktig er at produktet ditt er produsert i Norge og er tilgjengelig i salg for allmenheten. Konkurransen er inndelt i 13 ulike kategorier, les mer om dem her

August 2024

Første juryering

I august møtes dommere til intense smaksdager og vurderer seg gjennom
alle årets påmeldte produkter. Resultatet etter dommerarbeidet er
delfinalister i hver av de 13 kategoriene.

September 2024

Delfinaler

I september møtes nye dommere for å smake, lukte, vurdere og diskutere seg frem til topp 3 i hver kategori. Etter flere smakfulle dager blir de 39 finalistene klare!

Oktober 2024

Finalejuryering

Hvem som vinner hver enkelt kategori avgjøres av finalejuryen i oktober,
men resultatet får dere alle først vite på finalen i februar.

Februar 2025

Finale

Finalen i Det Norske Måltid finner sted i Stavanger i begynnelsen av februar.
Her kåres vinnere i de 13 kategoriene og Det Norske Måltids hederspris deles ut på en festkveld der det ypperste av norsk mat- og drikke er på menyen!

Se mer fra finalen i sesong 15-2022 som fant sted 2.2. 2023 på Clarion Hotel Air i Sola. Klikk her.