Konkurransen

OM KONKURRANSEN

Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Konkurransen startet i 2008 og viser frem bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert.

KONKURRANSEN DET NORSKE MÅLTID 2018, SESONG 11

Det Norske Måltid vil i 2018 gjennomføre fem delfinaler før finalejuryen bestemmer årets vinnere. Finalen går av stabelen i Stavanger 11. januar 2019.


NYTT I 2018

I sesong 11 starter vi rett i delfinaler for deltakerne. Det betyr at du som deltaker sender inn produkter til den delfinalen som skal dømme din kategori. Detaljer om innsending av produkter blir sendt på e-post når delfinalen nærmer seg.

Resultatet fra delfinalene er tre finalister i hver kategori.

MERK: For deltakere i kategorien Årets det grønne – naturell (sommer og høst) er det det samlede resultatet fra delfinalene i Stavanger og Tromsø som gir årets tre finalister. De tre finalistene i denne kategorien blir derfor annonsert i Tromsø.


DELFINALER

Det Norske Måltid reiser landet rundt og gjennomfører totalt fem delfinaler. Resultatet fra delfinalene er 3 finalister i hver konkurransekategori. Etter siste delfinale i Trondheim 27. september, blir 39 finaleprodukter klar for den store finalen i Stavanger i januar.

Det Norske Måltid besøker følgende steder i 2018:

18.-19.07. | Stavanger, Gladmatfestivalen
– Årets sider, Årets sjømat – foredlet og Årets det grønne – naturell (sommer)

07.-08.09. | Oslo, Matstreif
– Årets kjøtt – foredlet, Årets ost og Årets meieriprodukt – foredlet

14.09. | Seljord, Dyrskun
– Årets bakst og Årets det grønne – foredlet

20.-21.09. | Tromsø, SMAK Nordnorsk Matfestival
–  Årets sjømat – naturell (tidligere Årets sjømat oppdrett og Årets sjømat villfanget), Årets godbit og Årets det grønne – naturell (høst)

26.-27.09. | Trondheim
 Årets kjøtt og Årets øl


FINALEJURYERING

Finalejuryeringen finner sted i Bergen den 1. november, i forbindelse med at VM i ost finner sted i byen. En dyktig fagjury smaker seg da frem til årets 13 kategorivinnere. 


FINALE

Finalen i sesong 11 blir avholdt på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 11. januar 2019.


Les om kriterier og kategorier her!


Ta gjerne en kikk på vårt bildegalleri på Flickr.

Tidligere konkurranser:

Ved spørsmål ta kontakt med Kristin Austigard på epost kristin@detnorskemaltid.no eller mobil +47 90 19 38 77.