Etter spennende smaksdager i Stavanger i slutten av august er nå 102 produkter, fra alle landets fylker, klare for delfinaler i Trondheim i september.
Dommerne er imponert over nivået i årets konkurranse og synes det er gledelig å se den utviklingen som finner sted blant norske mat- og drikkeprodusenter. Vi er stolte av alle de flotte produktene og har utrolig respekt for alt arbeidet som ligger bak hvert enkelt av dem. Det er ekstra gledelig at alle landets fylker er representert med delfinalister videre i konkurransen. Dette viser at konkurransen favner bredden av produkter fra hele landet, sier leder av Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
Årets delfinalister går videre til delfinalene i Trondheim den 21. - 23. september. Her kåres årets finalister, topp tre i hver kategori. Hvem som blir årets finalister offentliggjøres mandag 4.oktober kl 10.00. Vinneren den enkelte kategori avgjøres av finalejuryen i Svolvær den 20. oktober. Offentliggjøringen av årets vinnere skjer først den 3. februar 2022 på den store prisutdelingen i Stavanger!
100% Aroma – Alde, Vestland
Cuba Kuba – Grimstad brusfabrikk, Agder
Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken
Kirsebær og bringebær med eple – Røyse Bærpresseri, Viken
Odelsjento – Hardangerbonden, Vestland
Perlande Eple frå Lærdal – Haugsfrukt, Vestland
Sprudlande bringebær limonade – Balholm, Vestland
Vintergløgg – Epleblomsten, Vestfold og Telemark
Bjølsund Brie – Rygge Meieri, Viken
Blå – Hitra Gårdsmat, Trøndelag
Brilliant Brie – Thorbjørnrud Ysteri, Viken
Brunost – Heidal ysteri, Innlandet
Holtefjell XO – Eiker gårdsysteri, Viken
Rødlin – Tjamsland Gård, Agder
Selbu Blå Smakfull – TINE Meieriet Selbu, Trøndelag
Ung Grotteost – Hitra Gårdsmat, Trøndelag
Aprikos – Sogn Frukt og Grønt, Vestland
Fornuftig gulrot – Sunde Gårdsutsalg, Rogaland
Hvasser asparges – Brødrene Freberg, Vestfold og Telemark
Jordbær – Tveitane Gard, Rogaland
Lionsmane – Topp Sopp, Rogaland
Mix tomater – Hanasand Gartneri, Rogaland
Moreller – Helgøy Frukt, Rogaland
Nordlandskrydder – Aalan gård, Nordland
Fersk Skatefilet – Domstein Sjømat avd Stavanger, Rogaland
Håndrenset krabbeskjell – HitraMat, Trøndelag
Kongereker – Happy Prawns, Rogaland
Krabbeklør, gigant – HitraMat, Trøndelag
Trollgodt – Frisk Fisk, Agder
VAAG Skrei Backloin Long – Futurum Seafood, Nordland
VAAG Skrei Backloin Short – Futurum Seafood, Nordland
VAAG Skreikjaker – Futurum Seafood, Nordland
Alpakka indrefilet – Gullpakka, Viken
Alpakka ytrefilet – Gullpakka, Viken
Angus knoke – Prima Jæren, Rogaland
Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris – Nyyyt, Rogaland
Ytrefilet – TT Meat, Rogaland
- pga sent slakt vil det kunne bli flere delfinalister etter en prekvalifisering før delfinale juryeringen i september.
Blåost – Trondheim Sjokolade, Trøndelag
Brunostskiva – Augestad, Oslo
Tindved – Trondheim Sjokolade, Trøndelag
Chilikaramell – Praline, Vestfold og Telemark *
Drasjerte mandler med pepperkake – Fjåk Chocolate, Vestland
Hasselnøtt pålegg – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland
Tindvedosteterte – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland
Små Marengsbunner fra Røros – Galåvolden Gård, Trøndelag
Geitryggen – Bryn Gardsmeieri, Innlandet
Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke Gardsysteri, Rogaland
Rømmegraut – Heidal ysteri, Innlandet
RørosIs Fløteis med multer – Galåvolden Gard, Trøndelag
RørosIs Tjukkmjølksis med jordbær – Galåvolden Gard, Trøndelag
Yoghurt med Rabarbra syltetøy – Livland Gård, Nordland
Økologisk Røros Yoghurt Blåbær – Rørosmeieriet, Trøndelag
Havremarvkjeks – Lykkemat, Trøndelag
Luksus Konfektlefse – Godt og Hjemmelaget, Vestfold og Telemark
Melkeloff – Klemmetsrud Gårdsbakeri, VIken
Potetlefse – Melbys Tradisjonsmat, Innlandet
Røros Knekks spelt og havsalt – Rørosbaker`n, Trøndelag
Solemdalslefser – Heimebakst, Møre og Romsdal
Takkestekt Flatbrød – Grodt Matkultur, Trøndelag
Telemarkskling – Klingeling, Vestfold og Telemark
Banana Milkshake IPA – Mack Mikrobryggeri, Troms og Finnmark
Braut Shake IPA – RYGR Brygghùs, Rogaland
Havblikk lys og frisk – Kinn Bryggeri, Vestland
Møykjeddingi – Bygland Bryggeri, Agder
Norwegian Arm – Fæby Bryggeri, Trøndelag
Skogsrå Bringebærøl – Små Vesen, Innlandet
Sørlandsgull – Drum Brew, Agder
Tussmørke – Hognabrygg, Trøndelag
Gravet Laks – Garnviks Røkeri, Trøndelag
Klippfisk sei – Halvors Tradisjonsfisk, Troms og Finnmark
Rakfiskmousse – Wangensten, Innlandet
Røkt Ørret – Garnviks Røkeri, Trøndelag
Tradisjonell einerrøykt svanøylaks – Svanøy Røykeri, Vestland
Varmrøykt Hvitløkslaks – Garnviks Røkeri, Trøndelag
Varmrøkt ørret med pepper – Wangensten, Innlandet
Coppaskinke – Røroskjøtt, Innlandet
Hickory Babyback Ribs - A.Idsøe, Rogaland
Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke - A.Idsøe, Rogaland
Lambertseter – Metervare, Oslo
PASSE spekepølse av frilandsgris med fennikel – ASK Gård, Viken
Sinsenkrysset – Metervare, Oslo
Storfe Knokekjøtt Sous Vide – PrimaJæren, Rogaland
Taufr- skinka fra Ryfylke – Strand Gård, Rogaland
Chilimarmelade – Litlestøl...det lille ville, Rogaland
Grønnsalsa medium – Salsitas, Rogaland
Herr Brun`s Sorte Dråper – Topp Sopp, Rogaland
Plommesyltetøy – Nyhuus Gard, Vestfold og Telemark
Ramsløkpesto – Litlestøl...det lille ville, Rogaland
Rognebærgele – ASMarGel, Agder
Taresalt – Tekslo Seafood, Vestland
Økologisk Ripssyltetøy – Øvre Ellingsrud gård, Viken
57/2 Brudeferd – Store Naa Siderkompani, Vestland
Bjor, Norsk ur-sider – Balholm, Vestland
Bonden – Hardangerbonden, Vestland
Drengen – Hardangerbonden, Vestland
Fjellskrent – Hardangergutane, Vestland
Huldra – OmCider, Rogaland
Sider av søte eple frå Lærdal – Lærdal Sideri, Vestland
Svans – Alde, Vestland
Det Norske Måltid arrangeres i 2021 for 14. år på rad og er en av landets mest prestisjefylte konkurranser innen mat og drikke.
Fra 2020 er Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmetiltak for Matnasjonen Norge.