Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning, vi arbeider for å bidra til vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter, i tillegg å gjøre produktene deres kjent for flere forbrukere. Fra 2020-2023 var Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmetiltak utnevnt av regjeringen.
Det Norske Måltid reiser landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk. Årets høydepunkt for matbransjen er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 14 kategorier kåres og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen har etablert seg som mat- og drikkebransjens viktigste nettverksarena.
Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker, for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter, og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 16 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av Kristin Austigard.
25. april - 15. august 2024
Alle mat- og drikkeprodusenter kan bli med i konkurransen!
Det som er viktig er at produktet ditt er produsert i Norge og er tilgjengelig i salg for allmenheten. Konkurransen er inndelt i 14 ulike kategorier, les mer om dem her. Påmeldingsfristen for sesong 16 var 15. august 2024.
3.-5. september 2024
Solastranden Gård, Sola
Strandhuset Ølberg
I september møttes dommere til intense smaksdager og
vurdertr seg gjennom alle årets påmeldte produkter.
Resultatet etter dommerarbeidet var 80 delfinalister
fordelt på de 14 kategoriene.
Strandhuset på Ølberg
2.-3. oktober 2024
Hotel Brosundet, Staurneset gjestehus
& Storfjord Hotel, Ålesund
I oktober møttes nye dommere for å smake, lukte, vurdere og diskutere seg frem til topp 3 i hver kategori, som er finalister i sesong 16. Årets finalister annonseres 17. oktober.
31. oktober 2024
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø
Hvem som vinner hver enkelt kategori er nå avgjort av finalejuryen,
men resultatet får dere først vite på finalen i DNB Arena 25. april 2025.
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø
25. april 2025
DNB Arena, Stavanger
Finalen i Det Norske Måltid finner sted i DNB Arena i Stavanger.
Her kåres vinnere i de 14 kategoriene og Det Norske Måltids hederspris deles ut for 13. gang. Bli med på en festkveld der det ypperste av norsk mat- og drikke er på menyen! Kjøp billetter til finalen her