Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Konkurransen

Sesong 16

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.

Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning, vi arbeider for å bidra til vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter, i tillegg å gjøre produktene deres kjent for flere forbrukere. Fra 2020-2023 var Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmetiltak utnevnt av regjeringen.

Det Norske Måltid reiser landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk. Årets høydepunkt for matbransjen er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 14 kategorier kåres og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen har etablert seg som mat- og drikkebransjens viktigste nettverksarena.

Bakgrunn

Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker, for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter, og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 16 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av Kristin Austigard.

Veien til finalen - sesong 16


25. april - 15. august 2024

Påmelding

Alle mat- og drikkeprodusenter kan bli med i konkurransen!
Det som er viktig er at produktet ditt er produsert i Norge og er tilgjengelig i salg for allmenheten. Konkurransen er inndelt i 14 ulike kategorier, les mer om dem her. Påmeldingsfristen for sesong 16 var 15. august 2024.

3.-5. september 2024

Solastranden Gård, Sola

Strandhuset Ølberg

Første juryering

I september møttes dommere til intense smaksdager og
vurdertr seg gjennom alle årets påmeldte produkter.
Resultatet etter dommerarbeidet var 80 delfinalister
fordelt på de 14 kategoriene.

Strandhuset på Ølberg

2.-3. oktober 2024

Hotel Brosundet, Staurneset gjestehus
& Storfjord Hotel, Ålesund

Delfinaler

I oktober møttes nye dommere for å smake, lukte, vurdere og diskutere seg frem til topp 3 i hver kategori, som er finalister i sesong 16. Årets finalister annonseres 17. oktober.

Storfjord i Sunnmøre. 62ºNORD

Brosundet i Ålesund. 62ºNORD

Owner's cabin i Giske. 62ºNORD

31. oktober 2024

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø

Finalejuryering

Hvem som vinner hver enkelt kategori er nå avgjort av finalejuryen,
men resultatet får dere først vite på finalen i DNB Arena 25. april 2025.

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø

25. april 2025

DNB Arena, Stavanger

Finale

Finalen i Det Norske Måltid finner sted i DNB Arena i Stavanger.
Her kåres vinnere i de 14 kategoriene og Det Norske Måltids hederspris deles ut for 13. gang. Bli med på en festkveld der det ypperste av norsk mat- og drikke er på menyen! Kjøp billetter til finalen her