Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Norges 39 beste mat- og drikkeprodukter er klare for den store finalen

Etter tre dager med smaksarbeid har dommerne bestemt hvilke 39 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen hele 13 kategorier som kjøtt, sjømat, meieriprodukt og drikke.

Det er mye lidenskap og håndverk som ligger bak de deltakende produktene. Når produsenter kjører halve landet for å få produktet sitt personlig overlevert til mottaket på Britannia Hotel, så viser et hvor mye konkurransen betyr for den enkelte. De fagtunge juryene gjør sine grundige vurderinger med respekt for arbeidet som ligger bak, og det er gode faglige diskusjonene blant dommerne. Det har vært en krevende jobb, men vi er nå glad for å dele hvem som er de 39 verdige finalistene, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

Finalister fra hele Norge

Det Norske Måltid er et av de viktigste omdømmetiltakene i arbeidet med å synliggjøre Matnasjonen Norge.Finalistene kommer fra hele landet, og fremhever bredden og kvaliteten Norge har som Matnasjon.

− Det er inspirerende å se store og små produsenter fra hele landet konkurrere på lik linje, for å tilby det ypperste fra Matnasjonen Norge, sier Austigard.

Den endelige finalen går av stabelen i en spennende mat helg i Stavanger. Torsdag 3.februar arrangeres Det Norske Måltid på Clarion Hotel Air, fredag og lørdag 4.og 5. februar er det duket for ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger og TINE MatCup på Jåttå videregående skole.

 

Fakta om Det Norske Måltid 2021:   

·     Den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge.  
·     Støttes av Regjeringen fra 2020, som et av tre nasjonale omdømmetiltak.   
·     Delfinalene ble arrangert mellom 21.-23. september på Britannia Hotel i Trondheim.    
·     Delfinalister fra hele landet ble vurdert og 39 produkter gikk videre til finalen.   
·     Finalen i Det Norske Måltid finner sted i Stavanger torsdag 3. februar 2022.

 

Finalister i Det Norske Måltid 2021:

Årets drikk

100% Aroma – Alde, Vestland

Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken

Sprudlande bringebær limonade – Balholm, Vestland

 

Årets ost

Blå – Hitra gardsmat, Trøndelag  

Holtefjell XO – Eiker gardsysteri, Viken

Ung Grotteost – Hitra gardsmat, Trøndelag

 

Årets grønne

Aprikos – Sogn Frukt og Grønt, Vestland

Hvasserasparges – Brødrene Freberg, Vestfold og Telemark  

Moreller– Helgøyfrukt, Rogaland

 

Finalister Årets sjømat

Fersk Skatefilet – Domstein sjømat avd. Stavanger, Rogaland

Krabbeklør, gigant – HitraMat, Trøndelag  

Trollgodt – Frisk Fisk, Agder

 

Årets kjøtt

Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris – Nyyyt, Rogaland

Ytrefilet– TTmeat, Rogaland

FlatIron Filet av kalv – Melleby Gård, Viken

 

Årets søtsak

Tindved – Trondheim sjokolade, Trøndelag

Hasselnøtt pålegg – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland

Små Marengsbunner fra Røros – Galåvolden gård, Trøndelag  

 

Årets meieriprodukt

Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke gardsysteri, Rogaland

RørosIs Fløteis med multer – Galåvolden gård, Trøndelag

Økologisk Røros Yoghurt Blåbær – Rørosmeieriet, Trøndelag

 

Årets bakst

Melkeloff – Klemmetsrud gårdsbakeri, Viken

Røros Knekks spelt og havsalt – Rørosbakern, Trøndelag

Havremarvkjeks – Lykkemat, Trøndelag

 

Årets øl

Banana Milkshake IPA – Mack Mikrobryggeri, Troms og Finnmark  

Braut Shake IPA – RYGR brygghus, Rogaland

Havblikk lys og frisk – Kinn bryggeri, Vestland

 

Årets sjømat foredlet

Gravet Laks – Garnviks røkeri, Trøndelag  

RøktØrret – Garnviks røkeri, Trøndelag

Tradisjonelleinerrøykt svanøylaks – Svanøylaks, Vestland

 

Årets kjøtt foredlet

Hickory Babyback Ribs – A.Idsøe, Rogaland

Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke – A.Idsøe, Rogaland

PASSE spekepølse av frilandsgris med fennikel – Ask gård, Viken  

 

Årets grønne foredlet

Ramsløk pesto – Litlestøl...det lille ville, Rogaland

Plommesyltetøy – Nyhuus gard, Vestfold og Telemark  

Herr Brun`s Sorte Dråper – Topp Sopp, Rogaland

 

Årets sider

57/2 Brudeferd – Store Naa Siderkompani, Vestland

Drengen – Hardangerbonden, Vestland

Svans – Alde, Vestland

 


For mer informasjon kontakt gjerne leder av Det Norske Måltid, Kristin Austigard.