Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Det Norske Måltid lanserer i sesong 16 en helt ny kategori som har fått navnet Årets ville. Den skal synliggjøre naturell produkter som naturen gir oss, ville vekster som urter, sopp, blomster, bær, nøtter og honning.

Det er ganske vilt at vi lanserer en ny kategori på oppløpssiden av årets påmeldinger. Men det er enda mulig å delta, og det er nå vi høster rikt av de delikatessene naturen har å by på. Så nå går oppfordringen til produsenter der ute til å melde seg på raskt, sier leder av Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Honning er en av produktene som kan delta i Årets ville. Norges Birøkerlag har en klar målsetting i sin langtidsplan mot 2026, om økt norskandel i omsetningen av honning. I dag er under halvparten av honningen som selges i butikk i Norge produsert her i landet.

For birøktnæringen i Norge er det avgjørende for fremtiden at de norske produktene er etterspurte. Honningbiene henter nektar hovedsakelig fra blomster i norsk natur, og honningen er et sant naturprodukt. Norsk natur med ren luft, rent vann og god biehelse er godt grunnlag for den ypperste honning som norsk birøkt står for. Ikke minst så er honningbier med og sikrer pollinering av naturen vår. Birøkternæringen kan levere spesifikk pollinering av frukt- og bær i Norge, og er et viktig bidrag i grøntnæringens satsning på bærekraftig produksjon.

Norske honninger er av høy kvalitet og byr på overraskende variasjoner i smak og kompleksitet. Vi smaker rett og slett blomstringen fra naturen rundt oss, i enger og skog. Vi birøktere inviterer til å ta de norske honningene i bruk på kjøkkenet. Årets ville i Det Norske Måltid er en viktig arena for dette, og skaper optimisme og rekruttering i vår næring, sier en begeistret generalsekretær i Norges Birøkterlag, Katrine Røed Meberg.

Årets ville

Beskrivelsen av kategorien er: Naturell produkter fra sanking av ville vekster som urter, sopp, blomster, viltvoksende bær og frukt, ulike typer nøtter og honning.

Påmelding og mer informasjon om kriterier for deltakelse finner du her.

FAKTA OM DET NORSKE MÅLTID:

  • Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge, og har gjennom 15 år etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.
  • Siden 2008 har Det Norske Måltid arbeidet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.
  • Det Norske Måltid reiser landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk. I sesong 16 besøker vi Sola, Ålesund og Tromsø med våre dommere i løpet av høstens juryeringer.
  • Årets høydepunkt for matbransjen er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 14 kategorier kåres og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen skal i sesong 16 gjennomføres i DNB Arena i Stavanger. Billetter til finalen kan kjøpes på Ticketmaster.
  • Informasjon om konkurransen, kategorier, kriterier og påmeldingsskjema er på www.detnorskemaltid.no

Følg oss gjennom sesong 16:

Kontakt:

Kristin Austigard, leder i Det Norske Måltid
kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: + 47 90 19 38 77