22.- 24. august 2022
Fagdommere fra hele Norge smakte seg gjennom 250 mat- og drikke produkter fra hele landet på Måltidets hus i august. Etter intense og spennende smaksdager ble årets delfinalister klare.
Henrik Dahl Jahnsen
kokk og sommelier, 5 x Norgesmester for vinkelnere og jobber til daglig som Wine Director på Britannia Hotel i Trondheim.
Silje Hanasand
sommelier, eier og driver Norvald vinbar i Stavanger
Kristoffer Aga
sommelier og til daglig restaurantsjef & head sommelier på Re-Naa i Stavanger
Katrine Borg Skeie
kokk og sommelier, eier og driver Brygga 11 i Sandefjord
Jørn Lie
kokk og restauratør på Gamle Rådhus, Vaaghals og CODE restaurant i Oslo
Lars Aspen
kokk og servitør, jobber som daglig leder på Burger& Beers i Stavanger
Runa Kvendseth
kokk på restaurant Söl i Stavanger, hun har konkurrert i Årets kokk og vært med i flere TV program
Jan Erik Hauge
kokk og kjøkkensjef på Tango / Fish& Cow i Stavanger, i tillegg er han med i kokkekollektivet St.13
Martine Espeland
kokk, medlem av Det Norske Kokkelandslaget - junior og jobber på Michaels i Oslo. Martine har også laget flere programmer for Matkanalen
Aron Espeland
kokk, medlem av Det Norske Kokkelandslaget - senior og vant i 2022 Global Young Chef Challenge. Til daglig driver han sitt eget firma med base i Oslo
Christian Andrè Pettersen
kokk, to ganger bronsevinner i Bocuse d`Or, til daglig driver han sitt eget firma med base i Stavanger.
Nils Flatmark
kokk, vinner av Nordic Green Chef 2022 og regjerende Norgesmester i kokkekunst, jobber til daglig som sous chef på Britannia Hotel i Trondheim.
20. september 2022
Årets delfinale for drikkekategoriene ble avhold på Kjøkkenet i Veita, Trondheim. Her ble finalistene i hver av de tre drikkekategoriene kåret.
Dommere i drikkejuryen:
Mette B. J. Evensen
kokk og sommelier, fronter Norges Bondelag som Bondelagskokk, driver til daglig LeBistro i Trondheim
Kristoffer Aga
sommelier og til daglig restaurantsjef & head sommelier på Re-Naa i Stavanger
Vega Ebbertsen
sommelier på ToRom og Kjøkken i Trondheim
Martin Flinder Haraldsen
wine manager & head sommelier på Plah og Ahaan i Oslo
21. september 2022
Årets delfinale fant sted på Britannia Hotel i Trondheim, her ble årets finalister kåret etter møysommelig juryarbeid.
Smaksdommere:
Cathrine Nilsen
konditorsjef på Britannia Hotel i Trondheim
Gunnar Jensen
kokk og restauratør på Fjellheisen Restaurant og Mathallen Tromsø
Lisbeth Wollum Størvold
kokk, til daglig kjøkkensjef på Søstrene Karlsen i Trondheim
Mette B. Julius Evensen
kokk og sommelier, fronter Norges Bondelag som Bondelagskokk, driver til daglig Le Bistro i Trondheim
Øivind Tiller
kokk, til daglig sous chef for frokost og lunsj på Britannia Hotel i Trondheim
Runa Kvendseth
kokk på restaurant Söl i Stavanger, hun har konkurrert i Årets kokk og vært med i flere TV program
26. oktober 2022
I magisk vintervær samlet vi finalejuryen på toppen av Fløya med nydelig utsikt over Tromsø.
Finalejuryen sesong 15
Cathrine Nilsen
konditorsjef på Britannia Hotel i Trondheim
Gunnar Jensen
kokk og restauratør på Fjellheisen Restaurant og Mathallen Tromsø
Mette B. Julius Evensen
kokk og sommelier, fronter Norges Bondelag som Bondelagskokk, driver til daglig Le Bistro i Trondheim
Aron Espeland
kokk, medlem av Det Norske Kokkelandslaget - senior og vant i 2022 Global Young Chef Challenge. Til daglig driver han sitt eget firma med base i Oslo
Runa Kvendseth
kokk på restaurant Söl i Stavanger, hun har konkurrert i Årets kokk og vært med i flere TV program
Henrik Dahl Jahnsen
kokk og sommelier, 5 x Norgesmester for vinkelnere og jobber til daglig som Wine Director på Britannia Hotel i Trondheim.