Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Dommere

Dommere Det Norske Måltid sesong 16

Fagdommere fra hele Norge smakte seg gjennom 200 mat- og drikkeprodukter fra alle landets fylker på Strandhuset på Ølberg i Sola i starten av september. Herfra gikk 84 produkter videre til delfinalen i Ålesund en måned senere, hvor dommerne avgjorde hvem som ble årets finalister. Hvem som vinner hver kategori, ble bestemt av finalejuryen i Tromsø den 31. oktober. Offentliggjøringen av vinnerne finner sted i finalen 25. april 2025 i DNB Arena, Stavanger.
‍‍‍

Dommere i sesong 16:

Runa Kvendseth
Runa er til daglig mat- og konseptansvarlig på Fisketorget i Stavanger, hun har tidligere jobbet på Statholdergaarden, i Speilsalen og på RE-NAA. Hun har to gull fra Norgescup, et sølv fra NM i Kokkekunst, bronse med juniorlandslaget i VM 2018, en bronse og bærekraftspris fra Årets kokk 2021, og stilte som kandidat til Årets kokk 2023. Runa har vært med i alle juryene i årets konkurranse og har også satt finalemiddagens meny, basert på de 42 finaleproduktene.

Henrik Dahl Jahnsen
Kokk og sommelier, 5 x Norgesmester for vinkelnere og jobber som daglig leder på Tollbua og Phoenix Gastropub i Trondheim
Silje Hanasand
Sommelier, eier og driver Norvald vinbar og Hermetikken restaurant i Stavanger
Kristoffer Aga
Sommelier og Head of Wine and Beverages & Restaurant Manager at RE-NAA
Thea Engvik
Kokk og konditor fra le Cordon Bleu i Paris og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Har jobbet på Noma i København og Maaemo i Oslo, er nå markedssjef for Bambus.
Anette Myrhagen
Jobber som kjøkkensjef på Hotel Union Øye. Del av Det Norske Kokkelandslaget og var senest med i Culinary Olympics der det ble gull og bronse.
Jørn Lie
Kokk og restauratør på Gamle Rådhus, Vaaghals og CODE restaurant i Oslo. Tidligere manager for Det Norske Kokkelandslaget.
Eline Haugesten Gulbrandsen
Kokk og konditor på Det kongelige hoff
Ronny Kolvik
Har drevet Palace Grill, Ylajali og Arakataka i Oslo. Drifter og eier av restaurantene Bro og Bryt i Ålesund, samt kantine og cateringfirmaet Norbruk. Han har olympisk gull med Det Norske Kokkelandslaget.
Anita Løyning
Daglig leder i Opplæringskontoret forreiseliv, restaurant og matfag, jobber med fag, bransje og ungdommer. Styreleder i NKL Rogaland.
Jan Erik Hauge
Kokk og medeier i kokkekollektivet St.13
Martine Espeland
Kokk, medlem av Det Norske Kokkelandslaget og jobber på Michaels i Oslo. Martine har også laget flere programmer for Matkanalen
Aron Espeland
Til daglig driver han sitt eget firma med base i Oslo.
Verdensmester i kokkekunst 2022, olympisk mester i kokkekunst 2020 og medlem av Det Norske Kokkelandslaget.
Nils Flatmark
Kokk og kjøkkensjef på Katla i Oslo. Han er norsk, nordisk og olympisk mester i kokkekunst og han er den eneste kokk med fire gull i Nordisk mesterskap
Tonje Torvanger
Sous chef i Statholderens Mat og Vinkjeller, mat- og drikke ambassadør for Sogn og vært på kokkelandslaget frå 2015-2022 var med og tok OL gull 2020
Gunnar Jensen
Kokk og driver eget catering- og konsulent selskap, GS Gourmet AS, i Tromsø
Lisbeth Wollum Størvold
Kokk, til daglig kjøkkensjef på Søstrene Karlsen i Trondheim
Runar Helgeland
Kokk og driver eget firma med base i Stavanger
Guro Helgesdotter Rognså
Konsulent for mat- og drikkebransjen, har doktorgrad i matvitenskap og har fagutdanning til sommelier og WSET Diploma
Nicolai Lundsgaard
Leder kjøkkenseksjonen Det kongelige hoff
May-Britt Aagaard
Matskribent, kokebokforfatter ogutdannet sommelier. Har vunnet og vært dommer i MasterChef, og har siden 2012 drevet matbloggen Spiselandslaget.
Hanna Korvald
Kokk på Spiseriet i Stavanger og vinner av Asko Servering Norgescup for lærlinger i 2024.
Selima Marzabekovna
Kokk på Spiseriet i Stavanger og vinner av Asko Servering Norgescup for lærlinger i 2024. 
Roar Hildonen
Restauratør To Rom og Kjøkken ogE.C. Dahls Pub og Kjøkken i Trondheim. Vinner av Det Norske Måltids hederspris i 2021