Fagdommere fra hele Norge smakte seg gjennom 200 mat- og drikkeprodukter fra alle landets fylker på Strandhuset på Ølberg i Sola i starten av september. Herfra gikk 84 produkter videre til delfinalen i Ålesund en måned senere, hvor dommerne avgjorde hvem som ble årets finalister. Hvem som vinner hver kategori, ble bestemt av finalejuryen i Tromsø den 31. oktober. Offentliggjøringen av vinnerne finner sted i finalen 25. april 2025 i DNB Arena, Stavanger.
Dommere i sesong 16:
Runa Kvendseth
Runa er til daglig mat- og konseptansvarlig på Fisketorget i Stavanger, hun har tidligere jobbet på Statholdergaarden, i Speilsalen og på RE-NAA. Hun har to gull fra Norgescup, et sølv fra NM i Kokkekunst, bronse med juniorlandslaget i VM 2018, en bronse og bærekraftspris fra Årets kokk 2021, og stilte som kandidat til Årets kokk 2023. Runa har vært med i alle juryene i årets konkurranse og har også satt finalemiddagens meny, basert på de 42 finaleproduktene.
Henrik Dahl Jahnsen
Kokk og sommelier, 5 x Norgesmester for vinkelnere og jobber som daglig leder på Tollbua og Phoenix Gastropub i Trondheim
Silje Hanasand
Sommelier, eier og driver Norvald vinbar og Hermetikken restaurant i Stavanger
Kristoffer Aga
Sommelier og Head of Wine and Beverages & Restaurant Manager at RE-NAA
Thea Engvik
Kokk og konditor fra le Cordon Bleu i Paris og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Har jobbet på Noma i København og Maaemo i Oslo, er nå markedssjef for Bambus.
Anette Myrhagen
Jobber som kjøkkensjef på Hotel Union Øye. Del av Det Norske Kokkelandslaget og var senest med i Culinary Olympics der det ble gull og bronse.
Jørn Lie
Kokk og restauratør på Gamle Rådhus, Vaaghals og CODE restaurant i Oslo. Tidligere manager for Det Norske Kokkelandslaget.
Eline Haugesten Gulbrandsen
Kokk og konditor på Det kongelige hoff
Ronny Kolvik
Har drevet Palace Grill, Ylajali og Arakataka i Oslo. Drifter og eier av restaurantene Bro og Bryt i Ålesund, samt kantine og cateringfirmaet Norbruk. Han har olympisk gull med Det Norske Kokkelandslaget.
Anita Løyning
Daglig leder i Opplæringskontoret forreiseliv, restaurant og matfag, jobber med fag, bransje og ungdommer. Styreleder i NKL Rogaland.
Jan Erik Hauge
Kokk og medeier i kokkekollektivet St.13
Martine Espeland
Kokk, medlem av Det Norske Kokkelandslaget og jobber på Michaels i Oslo. Martine har også laget flere programmer for Matkanalen
Aron Espeland
Til daglig driver han sitt eget firma med base i Oslo.
Verdensmester i kokkekunst 2022, olympisk mester i kokkekunst 2020 og medlem av Det Norske Kokkelandslaget.
Nils Flatmark
Kokk og kjøkkensjef på Katla i Oslo. Han er norsk, nordisk og olympisk mester i kokkekunst og han er den eneste kokk med fire gull i Nordisk mesterskap
Tonje Torvanger
Sous chef i Statholderens Mat og Vinkjeller, mat- og drikke ambassadør for Sogn og vært på kokkelandslaget frå 2015-2022 var med og tok OL gull 2020
Gunnar Jensen
Kokk og driver eget catering- og konsulent selskap, GS Gourmet AS, i Tromsø
Lisbeth Wollum Størvold
Kokk, til daglig kjøkkensjef på Søstrene Karlsen i Trondheim
Runar Helgeland
Kokk og driver eget firma med base i Stavanger
Guro Helgesdotter Rognså
Konsulent for mat- og drikkebransjen, har doktorgrad i matvitenskap og har fagutdanning til sommelier og WSET Diploma
Nicolai Lundsgaard
Leder kjøkkenseksjonen Det kongelige hoff
May-Britt Aagaard
Matskribent, kokebokforfatter ogutdannet sommelier. Har vunnet og vært dommer i MasterChef, og har siden 2012 drevet matbloggen Spiselandslaget.
Hanna Korvald
Kokk på Spiseriet i Stavanger og vinner av Asko Servering Norgescup for lærlinger i 2024.
Selima Marzabekovna
Kokk på Spiseriet i Stavanger og vinner av Asko Servering Norgescup for lærlinger i 2024.
Roar Hildonen
Restauratør To Rom og Kjøkken ogE.C. Dahls Pub og Kjøkken i Trondheim. Vinner av Det Norske Måltids hederspris i 2021